Pași de aplicare pentru viza SUA

vize-sua-romani

În momentul în  care am ajuns în S.U.A., multă lume a fost curioasă de pașii pe care i-am urmat, în special în ceea ce privește aplicarea pentru viză.
Cei mai mulți renunță la visul de a pleca în S.U.A., doar din simplul motiv că nu au viză. Vă spun…e imposibil să o ai dacă nici măcar nu aplici. E exact ca în cazul celor care se plâng că nu câștigă la Lotto, dar nici măcar nu se sinchisesc să participe.

Eu m-am decis pe moment să fac acest pas, am căutat pașii pe Google, dar evident  că aceștia s-au dublat atunci când drumurile s-au întortocheat, iar lumea mă trimitea dintr-un loc în altul. Așadar, pentru început înarmați-vă cu un întreg echipament de răbdare și calm.

PAȘII PROPRIU-ZIȘI:

1. Pașaportul : asigură-te că îți vei face un pașaport valabil pe 5 ani, adică un pașaport simplu electronic, deoarece cel temporar îți impune anumite limite ( cum ar fi durata timpulului pentru care vei primi viza). Prin urmare, ar fi minunat dacă îți faci un pașaport din timp.

2. Ordin de plată : înainte de a merge la bancă, unde veți plăti taxa de viză, asigură-te că ai la tine ordinul de plată ( CLICK AICI). Îți vei face un cont cu toate datele tale în urma căruia vei primi un ordin de plată cu un cod de bare lung, pe care îl vei printa și te vei prezenta cu el la BRD. În lipsa ordinului de plată printat, nu vei putea efectua plata .
Atenție !!! BRD e singura bancă unde poți efectua tranzacția

catsfff

3. Plata taxei de viză: depinde de tipul vizei pentru care aplici, suma taxei oscilează. Eu am aplicat pentru viza B2, de turism si afaceri și am avut de plată 160$.

dddawd

 Atenție !!! Se păstrează chitanța BRD deoarece vei avea nevoie de numărul de referință inscripționat pe respectivul document.

4. Fotografie: cel mai indicat este ca respectiva fotografie să o faci în studio. În acest fel nu vei da greș, deoarece personalul oricărui studio este în temă atât cu dimensiunile fotografiilor cât și cu celelalte specificații.Tot ce trebuie să faceți este să menționezi faptul că îți va fi folositoare pentru ambasada.
Specificații: interzis accesoriile, precum și machiajul vizibil, iar părul trebuie prins, astfel încât trăsăturile feței să se vadă clar. Poza o vei primi în format digital pe un cd, dar și printată în  exemplar de 4 bucăți. Tot pachetul m-a costat până în 20 lei, așa că nu ar fi o problemă.
Dacă totuși dorești să ocolești studioul și crezi că te descurci singur, AICI am o serie de informații legate de cum ar trebui să fie fotografia:

 • Recentă (facută în ultimele şase luni)
 • Color
 • Cu fundal alb
 • Expunerea feţei trebuie să fie de 3cm din creştet până la bărbie
 • Persoana trebuie să privească direct spre aparatul foto
 • Pavilioanele urechilor trebuie să fie vizibile
 • Fără ochelari
 • Capul trebuie descoperit, cu excepţia situaţiilor de ordin religios, dar chiar şi atunci, acoperământul nu trebuie să mascheze nicio parte a feţei.

5. Formularul DS-160
Îl găsești AICI.

Vizele sunt de mai multe tipuri, după cum am menționat și mai sus. Înainte de a începe să completezi acest formular, asigură-te că ai la îndemână toate documentele necesare ( buletin, pașaport, chitanța BRD). Completarea va dura aproximativ 20-30 de minute, deoarece sunt informații importante, așadar asigură-te că ai un internet funcțional și o imprimantă alături.
Atenție !!! Dacă nu utilizezi calculatorul timp de 5 minute și nu salvezi informațiile, le vei pierde și vei fi nevoit să începi de la 0.

În momentul în care ai ajuns la final, uploadând sau nu fotografia, vei primi un formular cu un cod de bare și numărul aplicației tale de viză. Printează foaia respectivă și adaug-o dosarului.

Fotografia digitală încărcată în formularul DS-160 trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Trebuie să fie în format JPEG(terminaţie .jpg )
 • Rezoluţia minimă este de 600 pixeli
 • Rezoluţia maximă este de 1200 pixels şi 240KB.

Dacă nu încercaţi să încărcaţi o fotografie, nu veţi putea finaliza formularul DS-160. Dacă sistemul nu acceptă fotografia, puteţi aduce o fotografie la interviu – dimensiunile trebuie să fie de 5 X 5 cm. Puteţi face fotografii şi la Consulat în ziua interviului (15 RON pentru un set de şase fotografii standard).

sss

6. Programarea pentru interviu:
Ai nevoie de :

 • număr pașaport, data emiterii și data expirării;
 • număr de referință de pe chitanța BRD;
 • numărul de pe formularul DS 160.

Eu am sunat pentru programare la numărul 0317800260, dar tipa de la relații cu clienții m-a rugat să-mi programez interviul online. Întradevăr a fost mult mai ok, putând să-mi aleg singură ziua și ora. AICI

Nu e momentul să stai. Acum e momentul în care îți construiești dosarul. Trebuie să adaugi la dosar absolut tot ce ține de viața ta și ceea ce te reține în țară. De la titluri de proprietate, contracte de muncă, contracte de colaborare sau parteneriat, recomandări, până la extrase de conturi bancare, adeverință de la școală, foaia matricolă, invitație de la cineva din America  sau contractele membrilor familiei.În cazul în care ai mai fost plec at, vei avea nevoie de pașaportul vechi, boarding pass-urile de la întoarcerea din Statele Unite. Absolut orice contează.
Sper că am reușit să cuprind fiecare pas și că vă voi ușura drumurile. În  cazul în care am ratat ceva, sesizează și voi face un update.

Despre interviul în sine şi paşii de la Ambasadă vă povestesc în postarea următoare.

DSC_0042xxx

O primăvară frumoasă ție și celor dragi ție.
Pupici.

dddfgennn

Reclame

12 comentarii

 1. fuck the usa!!!

  Apreciază

  1. zice unul care n-a fost niciodata in SUA 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 2. O intrebare, cat timp trebuie sa astepti sa iti fie confirmata viza?

  Apreciază

  1. La sfarsitul interviului iti va spune daca iti este aprobata sau nu, deci pe moment. In cazul in care iti este aprobata, lasi acolo pasaportul care iti va fi trimis prin curier in cateva zile (parca 5-7 zile) cu viza atasata.

   Apreciază

 3. e bine de stiut ca mai exista si postari intradevar ajutatoare pe blogurile personale!

  Apreciază

  1. Ma bucur ca am fost de ajutor 😀 Mai urmeaza si altele dupa cum am promis

   Apreciază

 4. MULTUMIM MULT PENTRU ACEST ARTICOL,FOARTE DE AJUTOR . O INTREBARE AM , VIZA PENTRU USA ESTE LA FEL CU CEA PT CANADA ? … multumesc ,pupici .

  Apreciază

  1. CU mare drag.Sunt convinsa ca pasii sunt asemanatori 😀 O sa ma interesez si-ti spun

   Apreciază

   1. Ti-as fi recunoscatoare . Urmeaza sa imi fac viza si eu de asta intreb ,pentru Canada .
    multumesc

    Apreciază

 5. Mai bine ne-ai arata pasi de aplicare pentru a nu fi nevoiti sa plecam in afara.
  Fuck usa!

  Apreciază

  1. Mai bine du-te tu la tara si arata-le la tarani pasii care trebuie urmati sa nu mai fie nevoiti sa plece la oras. Fa-le un mall ceva, niste restaurante, construieste-le un metrou.

   Apreciază

   1. Problema nu este asa mare cu taranii de la sat cum este cu taranii de la oras.
    Succes in viata .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: